Valentijn Ringelberg van De Queer Boekenkast is dinsdag overleden. Samen met zijn partner Thomas Philip Acid opende Ringelberg drie weken geleden de eerste lhbtiq+-boekenwinkel van Nederland.

"Hij was een bevlogen boekenliefhebber en schrijver en zal als zodanig voortleven", staat te lezen op de sociale media van boekenwinkel De Queer Boekenkast. "We zullen je missen, maar het is goed zo."

Valentijn Ringelberg, al zijn hele leven schreef hij verhalen en in 2020 debuteerde hij met het Young Adult-boek 'Voorbij het Wederwoud'. In het verleden werkte Ringelberg als grafisch ontwerper, maar vanwege een chronische ziekte zegde hij zijn baan op. Ruim twee jaar geleden startte de Alkmaarder samen met zijn vriend een Facebookgroep voor liefhebbers van 'inclusieve boeken'. In korte tijd ontstond netwerk van lezers, schrijvers, uitgevers en bibliotheekhandelaren.

Al snel groeide bij Ringelberg en zijn vriend de wens om niet alleen op sociale media, maar ook offline de afstand tussen lezers en inclusief leesvoer te verkleinen. Hun droom kwam drie weken geleden dan ook uit toen ze boekwinkel 'De Queer Boekenkast' opende in De Laat in Alkmaar. Ringelberg is 32 jaar geworden.
Pin It
Bekeken: 9309x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/