Naast het doden van Alkmaarder Peter Langenberg lijkt Jent S. (30) nog meer op zijn kerfstok te hebben. Tijdens de laatste voorbereidende zitting in januari werd al een geweldsdelict uit 2022 toegevoegd. Daarnaast denkt het Openbaar Ministerie nu ook dat hij twee jaar eerder iemand heeft toegetakeld.

Deze derde verdenking gaat om een mishandeling in Noord-Scharwoude. Jent S. zou daar in september 2020 iemand meermalen tegen het hoofd hebben geslagen. Een vergelijkbaar geweldsmisdrijf als uit 2022 in Alkmaar, waar hij iemand zou hebben geslagen en geschopt. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt de toevoeging aan de eerdere verdenkingen, maar laat verder nog niks los over de toedracht. "De mishandeling in Noord-Scharwoude kwam naar voren in het politieonderzoek naar de dood van Peter Langenberg (met Pasen vorig jaar, red.). Daarin is onderzoek gedaan naar eerdere geweldsincidenten", aldus een woordvoerder tegen mediapartner NH Nieuws.

"Uit de politiesystemen kwam de aangifte van mishandeling in Noord-Scharwoude naar voren. Daarop heeft het OM besloten om verdachte, gezien de gelijkenissen van de feiten, ook voor dit feit te vervolgen." Tijdens de laatste zitting werd het geweldsdelict uit 2020 al aangestipt, maar toen is besloten dit nog niet in de tenlastelegging mee te nemen. Omdat er nog nader onderzoek naar moest worden gedaan, verklaarde de officier van justitie destijds.

Komende maandag wordt de zaak rond de gruwelijke dood van Peter Langenberg (56) voortgezet. De Alkmaarder werd op 17 april, Paaszondag, levenloos en ontkleed gevonden in de Wimmenummerduinen ten noorden van Egmond aan Zee. Op zijn telefoon na, bleken zijn persoonlijke bezittingen verdwenen.

Na dagen van onderzoek wordt Jent S. door de politie opgepakt. Eerst verklaart hij niks, maar in oktober bekent hij verantwoordelijk te zijn voor het geweld waaraan het slachtoffer is overleden. Hij heeft hem geschopt en geslagen. Volgens het OM zou hij Peter ook hebben gewurgd. Daarover heeft S., toen hij begin januari voor het eerst bij een zitting aanwezig was, niets losgelaten. Wel bood hij zijn excuses aan aan de nabestaanden. Ook werd duidelijk dat het OM S. niet langer verdenkt van moord - dus van het doden van Peter met opzet - maar wel van (opzettelijke) doodslag.

De rechter heeft bepaald dat Jent S. naar het Pieter Baan Centrum (PBC) moet voor een persoonlijkheidsonderzoek, onder meer omdat hij onvoldoende inzicht geeft in zijn seksualiteit. "Cliënt zit daar nu een week", bevestigt zijn advocaat. Eerder werd gedacht dat de zaak door drukte bij het PBC vertraging zou oplopen. "Maar het is sneller gegaan dan verwacht, omdat er plots een plek vrij kwam."

Aanstaande maandag is de vierde niet inhoudelijke zitting aan het eind van de ochtend ingepland bij de rechtbank in Alkmaar. Jent S. is volgens zijn advocaat niet aanwezig.
Pin It
Bekeken: 3864x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/