Gezellig kletsen en ondertussen iets goeds doen voor het milieu. El Kombi en wijkcentrum De Eenhoorn organiseerden afgelopen weekend weer de jaarlijkse Trashwalk. De dag stond uiteraard in het teken van Landelijke Opschoondag. Met de grijper en de afvalzak paraat werd, al lopend, 33 kilo afval opgehaald. De tocht begon bij wijkcentrum De Eenhoorn en duurde anderhalf uur.

Nanda van den Ham organiseert de opruimacties al sinds 2016. Eigenlijk worden de ‘cleanups’ op het water gehouden. Met behulp van sups wordt het afval uit het water gehaald. Deze keer werd echter gekozen voor een wandeling door Alkmaar. Nanda wil anderen laten zien dat het afvalprikken best leuk kan zijn. "Vroeger op school was afvalprikken een soort straf. Nu doen mensen het omdat ze iets goeds willen doen. Ook is de sfeer fantastisch, ik heb aan het eind altijd het gevoel dat we nog lang niet zijn uitgepraat."

El Kombi werd benaderd door wijkcentrum De Eenhoorn om een samenwerking op te starten. Daar hoefde ze niet lang over na te denken, "ik vind het heel tof dat mensen in hun vrije weekend helpen schoonmaken. Daarnaast creëer je er ook bewustwording mee. We willen eigenlijk dat de cleanups overbodig worden."

De cleanup past naadloos in de 'Zero Waste' gedachte die ook door de gemeente Alkmaar word ondersteund. Maar het is niet de enige activiteit. Er komt een Zero Waste kook evenement, een cadeauruil waar je cadeaus die aan het verstoffen zijn op je zolder kunt ruilen en een kinderkleding ruil. "Het is voor deelnemers van deze trajecten ook nog eens gratis om mee te doen, omdat we gewoon zo graag die groene golf in gang willen zetten", laat Nanda tenslotte weten.
Pin It
Bekeken: 1294x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/