In letterlijk een flits wordt de Nederlandse staatskas regelmatig een beetje gevuld, ook dankzij snelheidsovertreders in Alkmaar. Afgelopen jaar moesten hardrijders meer dan 20 duizend keer de knip trekken, en dat leverde de staat zo’n 1,3 miljoen euro op.
De cijfers liegen er niet om. Uit een jaarrapport van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) wordt snel duidelijk waar de regionale boete-hotspots zich bevinden; de N9 is een favoriet. Op de kruising tussen de Kennemerstraatweg en de Heilooër Tolweg werden tussen 1 januari en 31 december 2022 in totaal 4.365 automobilisten geflitst. Maar de kruising tussen de Martin Luther Kingweg/ Steve Bikoweg en de Huiswaardersweg weet dat nog te overtreffen, daar werden maar liefst 16.557 overtredingen geregistreerd.
Bij elkaar opgeteld komt dat neer op meer dan 20.000 bekeuringen, en dat zorgt voor een flinke opbrengst. Uitgaande van een gemiddelde snelheidsboete van bijna 63 euro komen we uit op een totaalbedrag van zo’n 1,3 miljoen. Het aantal in 2022  uitgedeelde boetes ligt overigens hoger dan in het jaar er voor. Een mogelijke verklaring daarvoor zijn de afschaffing van de coronamaatregelen en het verplichte thuiswerken.
Toch komen de kruispunten in de N9 niet voor in de top vijf 'meest beboete kruispunten van Noord-Holland' (zie extra info). In dat rijtje staat de N203 in Zaandam kruising Provincialeweg/Vlietsend bovenaan. Dat kruispunt leverde de staatskas bijna 1,5 miljoen euro op.


Dit zijn de vijf 'meest voor snelheid beboete kruisingen in Noord-Holland':N203 in Zaanstad kruising Provincialeweg / Korte Industrieweg

N203 in Zaanstad kruising Provincialeweg / Vlietsend

N516 in Zaanstad kruising Dr. J.M. den Uylweg / Wibautstraat

S112 Amsterdam kruising Wibautstraat / President Steynstraat

Hilversum Oostereind kruising met Arena.


Pin It
Bekeken: 3017x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/