Michel Rekers uit Koedijk is voor de vijfde en meteen ook laatste keer de grote winnaar van het Bauhaus WK Snertkoken in Groningen. Hij won bovendien zilver bij het WK Stamppotkoken dat gelijktijdig werd gehouden. Het 28ste WK ging vrijwel alleen tussen Nederlanders, maar de kok van het Bergense verzorgingshuis De Marke is evengoed trots. "Het leek wel of het zo moest zijn."

"Ik nam een hap en dacht: jeetje, dit smaakt wel erg goed. Toen moest alles er nog bij", vertelt Michel tegen mediapartner NH Nieuws. "Ik was über relaxed en stond heerlijk te kokkerellen. Mensen stonden al te proeven en zeiden: hier moet je wezen!" En het is dus alweer de vijfde wereldtitel die de binnensleepte. Bij elkaar is het zijn tiende, want hij is ook vijfvoudig wereldkampioen stamppotkoken. Grappig genoeg werd hij eind januari geen Nederlands kampioen. Dat werd René Melchers.

Volgens de Koedijker superkok weet hij de jury steeds voor zich te winnen met zijn bouillon. "Dat is zo'n smaakbom. Het zit gewoon zo goed in elkaar en maakt de hele soep."

Snert mag dan een typisch oud-Hollands gerecht zijn, het WK trekt meer nationaliteiten aan dan je misschien zou verwachten, vertelt Henk van de organisatie. "We hebben deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Australië en Afghanistan gehad. Of een Noorse snert met zalm. Drie jaar geleden hadden we twee mensen uit Senegal." Deze keer was de buitenlandse deelname wel erg mager. "Dit jaar viel het erg tegen, we hadden alleen een Surinaamse onder de deelnemers."

Na twee keer vijf wereldtitels vindt Michel Rekers het mooi geweest. "Dit was de beste snert die ik ooit heb gemaakt. Ik heb het heel goed afgesloten en ga nu zelf de jury in". Hij is ook gevraagd om ambassadeur van het WK te worden. "En ik blijf me als ambassadeur inzetten voor oud-Hollandse gerechten."
Pin It
Bekeken: 2985x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/