Na drie jaar werd zondag eindelijk weer het NK Snertkoken gehouden. Na afgelastingen in 2021 en 2022 door corona, organiseerde boer Ted zijn tiende Snertevent bij zijn bedrijf in Zuidschermer. De jubileumeditie van het kampioenschap en daarmee ook de Snertbokaal 2023 werd gewonnen door René Melchers. "Meestal laat ik alles in de soep lopen, maar deze keer is het dan goed gelukt."

Het Snertevent is meer dan alleen het NK Snertkoken. Naast dat mensen kunnen genieten van de kookwedstrijd en de resultaten daarvan, is het voor boer Ted een soort open dag. Er worden producten "uit de voortuin van Alkmaar" aangeboden en lekkernijen die daarmee zijn gemaakt. Het gezellige evenement wordt aangekleed met live muziek.

Maar centraal staat toch wel het NK Snertkoken. René Melchers lijkt niets bijzonders te doen of geheime ingrediënten toe de passen: "Gewoon de goede verhoudingen, goede bouillon maken, goede verse spulletjes en vooral de knolselderij (van boer Ted red.) promoten natuurlijk".  En hij had stevige concurrentie, want sowieso de vorige twee winnaars Jan van Willigen en Thelma Bakah namen ook deel.

En toch was het René zijn soep die het meeste bij de jury, bestaande uit onder andere juryvoorzitter Willem Kaspers en wethouder Robert te Beest, in de smaak viel.
Pin It
Bekeken: 3162x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/