De stakingen van afgelopen week hebben nog niet opgeleverd wat de vakbonden ervan hoopten en dus gaan de buschauffeurs waarschijnlijk binnenkort opnieuw het werk neerleggen. De vakbonden FNV en CNV eisen onder andere loonsverhoging en hebben de werkgevers opnieuw een ultimatum gegeven.

Dit keer moeten ze voor 20 februari op de eisen van de ingaan. Als er geen reactie van de werkgevers komt, gaan de chauffeurs rond of na 22 februari staken. Hoe en waar actie gevoerd zal worden is nog niet bekend.

Ondanks dat de staking in het openbaar vervoer vorige week vijf dagen duurde, reed tot de laatste dag slechts vijftig procent van de bussen. Volgens woordvoerder Rick de Vries van Connexxion is dat heel bijzonder. "Bij eerdere stakingen gingen chauffeurs toch weer sneller aan het werk", stelde de zegsman eerder in gesprek met Streekstad Centraal.

"Als chauffeurs willen staken krijgen ze vanuit de vakbond ongeveer 75 procent van hun salaris vergoed. Het loon wat je misloopt is al snel een flink bedrag. Waardoor veel chauffeurs toch besluiten om weer aan de slag te gaan.
Pin It
Bekeken: 2587x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/