Het Nederlands Kamerkoor treedt donderdag 2 maart vanaf 20:15 uur op in de Alkmaarse Grote Kerk. Onder leiding van Martina Batič wordt de klassieke Orpheus-mythe gebracht.

Henzes Orpheus Behind the Wire, geschreven voor een twaalfstemmig a-capellakoor, geeft een hedendaagse twist aan het verhaal van Orpheus en Eurydice. Het werk wordt gerekend tot de meer toegankelijke composities van Henze.

De Ophic Songs van Ørjan Matre werd gecomponeerd in opdracht van het Noors Solistenkoor en gaat in op het orfisme. Een religieuze beweging die ontstond in de oud-Griekse cultuur en was gericht op de Orpheus-mythe.

Deze twee composities worden afgewisseld met werken van Claudio Monteverdi, William Howard Schuman en Frank Martin, waardoor een traditionele Γ©n moderne muzikale blik ontstaat op de klassieke mythe van Orpheus.

Een kaartje kost 25 euro. Vrienden van de Grote Kerk betalen 22,50 euro. Meer informatie: grotekerk-alkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 1368x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/