De raadszaal van Alkmaar was vrijdagochtend goed gevuld. De raadsleden die normaal gesproken de zetels bezetten waren echter niet aanwezig. De zaal was het domein van de  jeugdige leden van de Toekomstraad. Een initiatief van scholenkoepel SaKS waarbij basisschoolleerlingen  de kans krijgen om hun steentje bij te dragen aan het Alkmaarse onderwijs van de toekomst. En dat namen ze heel serieus. "Wij vinden het belangrijk dat onze toekomst goed in beeld komt."

Wethouder Ad Jongenelen was ook aanwezig en zeer positief over het initiatief: "Het is goed om te kijken naar wat voor vernieuwingen er mogelijk zijn", vertelt hij Alkmaar Centraal.  "De jeugd heeft nog helemaal geen oogkleppen op. Ze zijn heel vrij in hun denken en in hun ideeën. Dus ik denk dat er ook echt hele interessante aanpakpunten uit komen."

Toekomstraadslid Evi Visser vindt het een hele eer  om in de raadszaal te mogen zijn. Maar het belangrijkste vindt ze dat ze een bijdrage aan de samenleving kan leveren. "Door plannen te maken en op papier te zetten, gaan de burgermeesters daar naar kijken en wat mee doen." Ze heeft genoeg ideeën, zoals meer groen op de schoolpleinen en vaker buiten les krijgen. Ook vindt Evi dat we wat aardiger voor elkaar moeten zijn.
Pin It
Bekeken: 1990x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/