Veel valt er niet te vieren voor Oekraïense vluchtelingen die hun land uit zijn gevlucht en in tijdelijke opvanglocaties zijn ondergebracht. In hun thuisland woedt oorlog en het ziet er niet naar uit dat dit snel ten einde komt. Toch proberen ze er het beste van te maken. De bewoners rond het opvanglocatie aan de Elgerweg hielpen daar een handje bij.

De omwonenden van de voormalige school hebben de Oekraïners op eigen houtje verrast tijdens kerst. Een koor stak hen een hart onder de riem door voor ze te zingen en voor de kinderen waren er kerstcadeaus.

In Hotel De Rijper Eilanden werd eerder al een feestje gevierd met de Oekraïners die daar verblijven. Ze missen hun familie maar hebben er hun draai al aardig gevonden. De kinderen gaan naar school, een aardig aantal werkt in het hotel en kreeg traditiegetrouw een kerstcadeau. De eigenaresse Lucy Ulrich kreeg brieven van Oekraïners die de trip terug naar huis hebben gewaagd. (foto: Gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1707x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/