BAS roept het college van Alkmaar op om de belangrijkste winkelstraat van de stad aantrekkelijker te maken. "De Langestraat lijkt nu wel een landingsbaan", vindt raadslid Pien Jellema. "Als we Alkmaar als belangrijke winkelstad in de regio willen behouden, kunnen we niet achterover blijven leunen, maar we zullen moeten doorpakken."

"We zien steeds meer belangrijke winkels verdwijnen, zoals Zara, ze keren ons de rug toe", schrijft Jellema boven schriftelijke vragen aan het college. Ze vraagt zich onder andere af hoe lang de nieuwe bestrating nog op zich laat wachten. Dat gaat zeker nog een half jaar duren, liet wethouder Ad Jongenelen eerder al weten. Er wordt aan de Mient-zijde twee jaar proef gedraaid met straattegels en daarvan is nog krap een half jaar over. Jellema wil ook weten hoe lang het na de proef nog gaat duren.

Verder wil het BAS-raadslid weten of het college bereid is om meer te doen. "Herbestrating, vergroening en aantrekkelijke zitjes, waar mogelijk terrasjes, zou de straat een betere elan geven", vindt de fractie. "BAS denkt dat een vergroening met Lindebomen in combinatie met mooie bankjes de Langestraat een flinke impuls kan geven als winkelstraat."

De gemeente kreeg voor de herinrichting van de Laat een flinke rijkssubsidie, omdat er ook aan klimaatbestendigheid wordt gedacht. Pien Jellema vraagt het college of het bereid is om te kijken of deze ook beschikbaar is voor de Langestraat.
Pin It
Bekeken: 2481x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/