Al vele jaren wachten woonwagenbewoners in Alkmaar op een standplaats. Uit recent onderzoek blijkt dat er behoefte is aan rond 30 nieuwe plekken, veel meer dan de acht tot twaalf plaatsen die zullen worden ingericht langs De Kruissloot in de Vroonermeer. Even los van de vraag hoe lang de standplaatsen in 'de driehoek' nog op zich laten wachten, is dus nog minstens één andere locatie nodig.

Na een protest in 2018, zonder resultaat, protesteerde een aantal woonwagenbewoners afgelopen zomer opnieuw, omdat ze het wachten en de loze beloften zat zijn. Tijdelijk hielden ze het woonwagenkamp voor Oekraïners bezet, en stonden ze onder andere op een stuk weiland tussen het spoor en de Achterweg, en op het parkeerterrein aan de Alexander Flemingstraat op industrieterrein Oudorp, nabij een veldje aan de Schermerweg. Die laatste twee locaties waren gekozen om wethouder Gijsbert van Iterson Scholten op mogelijke locaties te wijzen.

Wat locaties betreft lijkt er nog geen schot in te zitten, maar wel wat betreft de wachtlijst. Mensen hopten heen en weer op de lijst, en dus was er nogal wat onduidelijkheid. Het college heeft nu toegezegd om Alkmaarders prioriteit te geven en met woonwagenbewoners om de tafel te gaan over de verhouding tussen koop- en huurplekken.

Er is daarbij duidelijk geworden dat er ook onduidelijkheid is over de wachtlijst, wie de nieuwe standplaatsen toegewezen krijgt en beleid over de verdeling van koop en huur.
Pin It
Bekeken: 2514x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/