Een 21-jarige vrouw uit Alkmaar is vrijdag rond 21:00 uur aangerand in de Paternosterstraat in haar woonplaats, terwijl ze richting de supermarkt aan de Paardenmarkt wandelde. "Er remde een fietser naast me af en die greep me in mijn bil. Daarna reed hij keihard door". Ze is ervan overtuigd dat het om de beruchte billenknijper gaat.

Op Facebook deelt Daniëlle Lakeman haar verhaal. "Ik wil daarmee mensen waarschuwen", licht ze later toe aan mediapartner NH Nieuws . "Het gaat om een tiener in donkere kleding met een capuchon op. Hij was wit, zag ik, want hij droeg geen handschoenen, en verder was 'ie klein van stuk. Hij reed op een zwarte opoe herenfiets, en het ging allemaal razendsnel." Ze vertelt dat ze de fietser nog wel iets nageroepen heeft, maar niet meer precies weet wat. "Ik heb daarna de politie gebeld via 0900-8844. En maandag heb ik een afspraak om aangifte te doen."

"Met m'n moeder aan de lijn, ben ik naar huis gelopen", vervolgt Daniëlle. "Zij is ook in shock. Ik heb er vannacht van wakker gelegen. Het was zo beangstigend. Je verwacht gewoon niet dat iemand zomaar aan je gaat zitten. Ik heb dit nog nooit meegemaakt."

Daniëlle is er van overtuigd dat het om dezelfde aanrander gaat waar eerder meer dan 35 vrouwen melding van maakten in en rond Alkmaar. "Als ik het signalement vergelijk dan is voor mij één plus één twee. Dit was dezelfde". Volgens haar zijn er ook drie getuigen die mogelijk iets meegekregen hebben van wat Daniëlle is overkomen. "Toen het gebeurde liepen er drie meiden voor me. Ze moeten mij hard hebben horen roepen naar de fietser. Ik hoop dat zij zich melden bij de politie."

Een politiewoordvoerder kan alleen bevestigen dat er melding is gedaan door een vrouw die zegt te zijn aangerand ter hoogte van de Paternosterstraat. "Met haar is volgende week een afspraak gemaakt voor een informatief gesprek. Daarna kan zij besluiten aangifte te doen."

Achteraf had Daniëlle misschien het alarmnummer moeten bellen. "Maar dat is een inschatting die per persoon erg verschilt", legt de woordvoerder uit. "Het nummer 112 is voor spoedmeldingen; voor levensbedreigende of heterdaad situaties."

Er is een 17-jarige jongen is een jaar terug veroordeeld voor twee aanrandingen, maar daarvoor kreeg hij geen straf. Hij wordt ook niet gelinkt aan de andere meer dan 35 meldingen van aanranding in en rondom Alkmaar: in 2020, 2021 en begin 2022 zijn vrouwen wandelend of joggend, van achteren ineens bij hun achterwerk gegrepen.
Dit gebeurde op meerdere plekken in Alkmaar (meerdere keren in de Rekerhout, binnenstad) en een keer in Heiloo en in Sint Pancras. Vijftien slachtoffers deden aangifte van aanranding en die zaken zijn allemaal onderzocht onder leiding van het Openbaar Ministerie. Dit heeft niet tot een oplossing van de zaak geleid.

Pin It
Bekeken: 2807x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/