De bouw van het Energieleverend Geluidsscherm langs de Schagerweg, Huiswaarderweg en Nollenweg gaat maandag 7 november van start. Tot de zomer van 2023, als het scherm klaar is, geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur ter hoogte van de werkzaamheden. Na de bouw wordt het groen tussen de woningen en scherm nog aangepakt.

De eerste werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van schildjes en hekken voor de veiligheid van de wegwerkers en het wegverkeer. Daarna starten de voorbereidende werkzaamheden zoals het aanbrengen van in- en uitritten voor het bouwverkeer, kappen van bomen, de grond bouwrijp maken en verwijderen van het oude geluidsscherm bij de Laan van Darmstadt.

Van 7 november tot 9 december tussen 09:00 en 16:00 uur is aan de noordzijde van de N245 tussen de Laan van Darmstadt en de Laan van Straatsburg één rijbaan afgesloten om werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Van 21 november tot 9 december is ook aan de zuidzijde van de weg, tussen de Neswaard en de Nollenweg, één rijbaan afgesloten. Vanaf december wordt het scherm aan de noordkant van de weg aan de kant van De Mare geplaatst: dan gaan de eerste palen voor de fundering de grond in. Daarna volgt de bouw van het scherm aan de zuidkant, de kant van de wijk Huiswaard. Doorgaand verkeer is mogelijk. Weggebruikers moeten rekening houden met enig oponthoud.

Het Energieleverend Geluidsscherm is een bijzonder project. Het wordt 2,5 kilometer lang, 5 meter hoog en bestaat uit een frame met 4.300 zonnepanelen aan de kant van de weg. Naast het verminderen van de geluidsoverlast levert het scherm stroom op voor 400 huishoudens. De gemeente kreeg Europes  Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Stadswerk072 is, in opdracht van de gemeente Alkmaar, verantwoordelijk voor de aanleg van het scherm.

Weggebruikers, bewoners en geïnteresseerden kunnen de werkzaamheden volgen in de BouwApp. Meer informatie is te vinden op stadswerk072.nl.
Pin It
Bekeken: 2324x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/