In het Alkmaarse coalitieprogramma 2022–2026 staat dat er een fietsbrug over het Noordhollandsch Kanaal komt tussen Overdie en Oudorp, maar de SeniorenPartij Alkmaar vraagt zich af hoe dat besluit tot stand is gekomen. SPA-raadslid Cor van Vliet wil van het college weten hoe het precies zit met de brugplannen en ook met de herontwikkeling van het terrein met daarop de bedrijven Sterk Beton en IJzerwerf Overdie.

Van Vliet vraagt het Alkmaarse college van B&W of de keuze voor een fietsbrug voortkomt uit een gedegen mobiliteitsonderzoek "of dat dit besluit slechts gebaseerd is op de insteek dat de auto zoveel mogelijk uit het stadsbeeld moet verdwijnen". Bovendien heeft de coalitie nog geen financiële dekking gepresenteerd voor het coalitieakkoord. "SPA is van oordeel dat een dergelijk besluit verstrekkende gevolgen heeft voor de automobiliteit in Alkmaar en dat een dergelijk besluit door de gemeenteraad moet worden genomen."

Daarnaast zouden nog dit jaar concrete afspraken worden gemaakt over de verhuizing van de bedrijven Sterk Beton en de IJzerwerf Overdie, aldus raadslid Van Vliet. Hij wil graag de huidige stand van zaken weten, onder andere wat betreft afspraken met ontwikkelaars, de benodigde mankracht binnen de gemeente en het burgerparticipatieproces. De fractie hoopt dat de gemeenteraad nog dit jaar een klap kan geven op het bestemmingsplan voor de eerste fase. Van Vliet wil graag een actueel tijdschema voor de ontwikkeling van de brugverbinding en het te herontwikkelen gebied.
Pin It
Bekeken: 2850x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/