"Ik ga voor deze mensen staan, en ik verwacht dat we er samen uit komen." Met deze woorden lukte het wethouder Gijsbert van Iterson Scholten om de grootste argwaan en woede bij de Alkmaarse woonwagenbewoners weg te nemen. Na twee incidenten en een verontrustende mail besloot de groep vrijdag alsnog in de chalets te blijven.

Afgelopen zondag bezette de groep twaalf chalets op sportcomplex 't Lood, bij voetbalclub Flamingo's. De stacaravans zijn bedoeld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen, die er volgende maand intrekken. Met de actie protesteerden de woonwagenbewoners tegen het gebrek aan staanplaatsen in de gemeente. De wethouder tekende donderdag met de groep een overeenkomst. Daarin staat onder meer dat er voortaan elke acht weken overleg is tussen beide partijen én dat de gemeente zich tot het uiterste zal inspannen om binnen drie jaar extra plaatsen te vinden voor woonwagens. Voorwaarde was dat de chalets voor 9 uur vrijdagochtend zouden zijn verlaten.

In de nacht van donderdag op vrijdag bleek dat er beveiligers bij het terrein stonden en dat een van de woonwagenbewoners het terrein niet meer op kon om spullen te halen. Vrijdagochtend gebeurde hetzelfde, maar "ik werd door de bewaker in een nekklem gepakt", vertelde het slachtoffer. De man gaat aangifte doen van mishandeling.

Daarnaast ontving de groep donderdagavond een mail van de gemeente, waarin antwoord werd gegeven op vragen over de Driehoek in de Vroonermeer. Op die locatie aan de noordkant van Alkmaar zouden gegarandeerd al 11 staanplaatsen komen. Maar de mail spreekt die zekerheid tegen. De groep besloot vervolgens de chalets weer in te nemen. Vrijdagmiddag kwam de wethouder weer langs, in een poging de lont uit het kruitvat te trekken. Dat lukte uiteindelijk is te zien in de reportage van Alkmaar Centraal. "Het laat zien hoe zwak het vertrouwen van deze mensen in de overheid is. En dat snap ik als je ziet wat hun geschiedenis is de afgelopen 35 jaar", aldus Van Iterson Scholten. De groep zal vrijdagavond om uiterlijk 19 uur het terrein hebben verlaten.

De gemeente laat weten dat het terrein wordt bewaakt met beveiligers en camera's, om oneigenlijk gebruik van het complex te voorkomen.
Pin It
Bekeken: 2526x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/