Dankzij een getuige heeft de Alkmaarse politie woensdagochtend vroeg twee katalysatordieven bij de Muiderwaard aan weten te houden. De mannen van 36 en 29 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Rond 04:00 uur kreeg de politie melding van een verdachte situatie. Een passant betrapte twee mannen terwijl ze rommelden onder een geparkeerde auto. Ze reden vervolgens weg, maar de politie wist hen te achterhalen bij de Muiderwaard.

De auto waaraan de twee verdachten rommelden had geen katalysator meer, en de twee hadden het auto-onderdeel ook niet bij zich. Met diensthonden Grace en Fen erbij duurde het echter niet lang voordat het auto-onderdeel was gevonden, en ook gereedschap dat het duo vermoedelijk gebruikt had.

Katalysatoren zijn populair bij criminele bendes, al lijkt de grote plaag alweer even voorbij. Het was een jaar terug zo erg dat nieuwe Toyota Prius katalysatoren bijna niet meer te krijgen waren. Die zijn vrij eenvoudig te demonteren. Katalysatoren leveren zo'n 50 tot 100 euro per stuk op, vanwege het laagje platina en palladium.

De daders waren destijds veelal Oost-Europese groepen, die graag in het oosten en het zuiden van het land opereerden, zodat ze vrij gemakkelijk de grens over konden vluchten. De herkomst van de twee verdachten is nog niet bekend. (foto: Politiehonden Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 3819x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/