Uit onderzoek van de politie blijkt dat er meerdere explosieven in een auto aan de Alkmaarse Ruysdaelkade lagen. Deze zijn inmiddels veiliggesteld, meldt de politie. De politie doet verder onderzoek naar de explosieven en het motief van de verdachte. Omwonenden mogen weer de straat op: zij werden eerder vandaag verzocht aan de achterkant van hun huis te blijven.

"Het gevaar is geweken", vertelt politiewoordvoerder Erwin Sintenie aan mediapartner NH Nieuws. "De spullen die zouden kunnen ontploffen hebben we inmiddels veiliggesteld." Wat voor explosieven er in de zwarte Volkswagen Polo lagen, is nog niet bekend. "Dat is onderdeel van het onderzoek", vertelt de woordvoerder. De politie heeft 'de indicatie dat het om zware springstof gaat': "Echt van een andere orde dan illegaal vuurwerk."

Van de explosieven zijn monsters afgenomen. Maandagavond worden de explosieven in een veilige omgeving vernietigd. Waarom de bestuurder de explosieven in de auto had, is niet bekend. "Daarvoor doen we nader onderzoek en gaan we met de verdachte in gesprek", aldus Sintenie. De automobilist is eerder vandaag gearresteerd.
Pin It
Bekeken: 4531x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/