De Alkmaarse gemeenteraad heeft het ontwikkelbeeld voor het stationsgebied van vastgesteld. Een ontwikkelbeeld is een visie op hoe een gebied zich de komende 15 jaar kan ontwikkelen. Er zijn volgens het gemeentebestuur veel mogelijkheden voor een betere benutting van de ruimte. Het gebied is versteend, er is weinig groen en in het kantorenpark aan de Wognumsebuurt is veel leegstand. Door parkeren en het busstation in of onder gebouwen te brengen en de panden aan de Wognumsebuurt te slopen, ontstaat ruimte voor wonen, bedrijvigheid en groen.

In de Omgevingsvisie Alkmaar 2040 staat dat Station Alkmaar een centrale rol speelt in het succesvol ontwikkelen van het Alkmaars Kanaal en ook de rest van de stad. Het sluit daarmee mooi aan op het Programma Hoogfrequent Spoor voor het vervoer van reizigers en goederen, en op het landelijke beleid om in steden te bouwen en dan met name om ov-knooppunten. Zo wordt stedelijke ruimte beter benut en blijft landelijk gebied behouden.

Er staan basisprincipes in het visiestuk voor een hoogwaardige en duurzame herontwikkeling met 1.000 tot 1.300 woningen, bedrijfsoppervlak, maatschappelijke voorzieningen, verblijfsruimten, voldoende (ondergrondse) parkeerruimte en groen. Er staan drie parken ingetekend, een goede infrastructuur voor voetgangers en fietsers met onder andere twee nieuwe bruggen over het spoor. Bovendien wordt de Helderseweg bij het spoor ondertunneld. Hiervoor wordt EU-subsidie aangevraagd. Parkeerfaciliteiten zijn aan de noordzijde van het spoor gedacht. De gehele herontwikkeling moet ook een bijdrage leveren aan de omliggende wijken.

Meer informatie over de visie- en ontwikkelingsdocumenten is te vinden op alkmaar.nl/alkmaarskanaal/
Pin It
Bekeken: 2338x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/