Gemeente Alkmaar legde in juni 2020 voor drie jaar eerste claim om diverse percelen op Overstad, voor het geval de eigenaren deze in de verkoop zouden zetten. Grondeigenaar Gedeka Beheer B.V. en diverse andere partijen stapten naar de rechter om dit voorrecht omver te werpen, maar vingen afgelopen november bot. De bezwaarmakers hebben aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Het college van Alkmaar past sinds april 2020 de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) toe. Aanvankelijk was de duur drie maanden, maar de gemeenteraad ging eind juni akkoord met nog eens drie jaar. Doel is om meer sturing te hebben op de doorontwikkeling van Overstad. Uiteindelijk moeten er zo'n 2.500 woningen bijkomen, en 240.000 m2 oppervlak voor bedrijven, waaronder winkels en leisure, en sociaal-maatschappelijke voorzieningen.

Toenmalig wethouder Paul Verbruggen zei destijds: "De gemeente heeft op Overstad een strategische grondpositie. Het vestigen van Wvg is nadrukkelijk ook een uitnodiging aan grondeigenaren op Overstad om samen de ontwikkeling van het gebied vorm te geven. Daarmee wil het college mede invulling geven aan het realiseren van hoognodige nieuwe, betaalbare woningen in Alkmaar.”
Pin It
Bekeken: 1910x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/