Het was alweer een tijdje stil rond de herinrichting van het voormalige V&D pand aan de Laat in Alkmaar, maar nu wordt er doorgepakt. Nog dit jaar openen minimaal twee winkels de deuren op de begane grond en direct daarna wordt gestart met de inrichting van 80 appartementen. Dat meldt het NHD. Naar verwachting is het definitieve ontwerp over een paar weken klaar.

Het is alweer zeven jaar geleden dat de V&D vertrok uit Alkmaar. Daarna zijn er een aantal pogingen geweest om winkels te vestigen, maar niet met blijvend succes. Daarop werd besloten om de twee gebouwen los te koppelen en vooral woningen te realiseren: bij elkaar zo'n 120, grotendeels voor verhuur. Vorig jaar mei was dat aantal teruggeschroefd naar 80 woningen van 40 tot 90 m2, omdat er verrassend veel meer interesse was in winkelruimte. Vooral kleine appartementen werden geofferd maar nog altijd is, volgens de Alkmaarse woonnorm, 30 procent sociaal.

Dat het meer dan een half jaar stil is geweest heeft vooral te maken met de drukte in de bouwwereld en de processen binnen de gemeente, die doorlopen moeten worden voor de herinrichting van een monumentaal pand in de oude binnenstad.

Hoe het zit met de geplande fietsenstalling is nog niet duidelijk. Aanvankelijk werd gedacht aan 900 plekken in de kelder. Nu is er sprake van in ieder geval 700 stallingen, misschien deels of geheel op de begane grond.

Let op: het afgebeelde ontwerp is mogelijk verouderd.
Pin It
Bekeken: 4350x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/