Net als vorig jaar zomer moet ook de organisatie van de International Holland Music Sessions roeien met de riemen die het heeft. Dat heeft toch nog zo'n 50 klassieke concerten opgeleverd, voornamelijk in regio Alkmaar en op Texel. Zondag 18 juli wordt afgetrapt in de Grote Kerk van Schermerhorn en in de Hoornder Kerk op Texel.

IHMS zet al ruim 30 jaar een zomerfestival voor jonge talentvolle klassieke musici op touw. Ze krijgen (openbare) masterclasses en geven een of meer concerten. Vorig jaar moest het festival vanwege corona worden geannuleerd, maar kon van de tijdelijke versoepelingen in de zomer gebruik worden gemaakt om toch nog een aantal uitverkochte concerten hier en daar te houden. Dat gebeurt nu weer.

IHMS-directeur Perry Reitsma vindt het belangrijk dit te doen: "Niet eens zo zeer om als IHMS in beeld te blijven maar vooral om musici die nu niet of nauwelijks inkomen hebben, te helpen. Daarnaast willen we voor inwoners én toeristen aantrekkelijk cultureel aanbod verzorgen."

Zodra duidelijk werd dat het kabinet de coronaregels zou gaan versoepelen begon Reitsma IHMS-alumni en speellocaties te benaderen. Hij kreeg veel enthousiasme. Er komen nog steeds nieuwe concerten bij. Vast staat dat er geconcerteerd wordt in de Hortus Alkmaar, de Remonstrantse Kerk, Cultuurpark de Hout, Museum Kranenburgh, de Ruïnekerk en in de Grote Kerk in Schermerhorn. Gewerkt wordt nog aan concerten in Egmond aan den Hoef, De Rijp, Schoorl en Heiloo.

De Ruïnekerk en de Remonstrantse Kerk bieden het zwaartepunt met respectievelijk achttien en twaalf concerten. De eerste in de Ruïnekerk is maandagavond 26 juli, de eerste in de Remonstrantse Kerk is woensdagavond 28 juli, beide met de gelauwerde Russische celliste Anastasia Feruleva. Op 4 augustus combineert Museum Kranenburgh Lichtjesavond met een IHMS-concert en tijdens de Showman's Fair in De Alkmaarderhout is er ook een IHMS-concert.

Kaarten zijn uitsluitend online via ihms.nl verkrijgbaar. Hier is ook aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief mogelijk.
Pin It
Bekeken: 2901x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/