Elise en Daphne uit Alkmaar zijn een petitie gestart om het leed door extreem hard vuurwerk onder de aandacht te brengen en de gemeente ertoe te bewegen meer actie te nemen voor bewustwording en handhaving. Het gaat niet om het Oud & Nieuw vuurwerk, wil het duo benadrukken, maar om (nitraat)bommen die al maanden bijna dagelijks te horen zijn. De petitie is inmiddels meer dan 400 keer ondertekend en loopt tot 22 december.

"Al vanaf afgelopen september zijn er in Alkmaar en omgeving keiharde knallen te horen", vertellen Elise en Daphne. "Dit veroorzaakt veel, onzichtbaar, leed en gevoelens van angst. Honden durven niet meer het park in, vogels worden elke keer opgeschrikt en bij de toch al kwetsbare egels veroorzaken de keiharde knallen veel stress. Bij de heer Janssen in de buurt van de Oudieplas is een merrie veel te vroeg bevallen en rilt nog bij elke knal. Maar ook voor de ouderen onder ons, is het een hard gelag."

Elise en Daphne bedachten de petitie nadat ze elkaar vonden op sociaalnetwerksite Nextdoor. Ze hopen dat veel inwoners van Alkmaar en omgeving tekenen. "Dan kan een duidelijk signaal aan de gemeente worden gegeven zodat er meer geld wordt vrijgemaakt voor handhaving en het creëren van mogelijkheden die leiden tot een grotere bewustwording bij de daders."

De petitie is te vinden op petities.nl.
Pin It
Bekeken: 1461x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/