Eerder dit jaar ging een blauw-roze knuffelschildpad fijn op pad met zijn baasje, maar toen werd hij achtergelaten op Station Alkmaar. Per ongeluk natuurlijk. NS-medewerkers vonden hem, boden hem onderdak en gaven hem de naam Droevige Dirk. Droevige Dirk mist zijn eigenaar en hoopt dat hij ook gemist wordt. Tijdens de 'Week van de Verloren Knuffel' van de NS hoopt de gemutste schildpad ontdekt te worden zodat hij nog voor kerst weer thuis is.

Sinds 1 januari zijn Droevige Dirk, Anton Aap, Emma Eenhoorn, Karel Konijn, Peter Panda en nog eens 150 andere knuffels achtergebleven op stations of in treinen. Om ze te herenigingen met hun eigenaar, start maandag 21 januari om 07:30 uur de zesde editie van de 'Week van de Verloren Knuffel'. Droevige Dirk zal als eerste online komen te staan op Instagram, Twitter, Facebook en ns.nl. De week duurt tot en met 25 december.

De Week van de Verloren Knuffel is meteen bedoeld om gevonden voorwerpen in het algemeen onder de aandacht te brengen. Van 1 januari tot en met 31 oktober vond de NS 30.000 voorwerpen maar vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 108.000. Dat komt door corona, maar ook doordat pasjes niet meer geregistreerd worden. De NS adviseert reizigers om bankpassen en OV-chipkaarten direct te blokkeren en een nieuwe aan te vragen.

De top vijf gevonden voorwerpen bestaat uit tassen, portemonnees, sleutels, jassen en handschoenen & sjaals. Dit jaar blijven ook veel flesjes ontsmettingsgel achter. De meest opmerkelijke vondsten waren een frituurpan met een zak friet, een grote kattenkrabpaal en een elektrische step.

Wie iets verliest wordt aangeraden online melding te doen. Liefst binnen vijf dagen, want dan is het verloren voorwerp nog kosteloos af te halen bij de OV Service & Tickets winkel op het station. Daarna gaat het naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen en wordt het tegen vergoeding per post verzonden. Meer op ns.nl/verlorenvoorwerpen.
Pin It
Bekeken: 1418x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/