Winkeliers en shoppers in het Alkmaarse winkelcentrum De Mare zijn bezorgd over de mogelijke sluiting van niet-essentiële winkels. Supermarkten zagen 's ochtends al een flinke toename van het aantal klanten. Een van de supers sprak tegenover mediapartner NH Nieuws zelfs van 25 procent meer bezoekers vergeleken met een gewone maandagochtend, aan de hand van eigen statistieken.

Slager Sandra de Groot gaat er vanuit dat haar slagerij open mag blijven, maar ze had al genoeg aan haar hoofd om soms wakker van te liggen. "Wat gaat er gebeuren als een van de personeelsleden het virus onder de leden heeft, en hoe gaan we dat regelen als kleine ondernemer?"

Naar verwachting roept premier Mark Rutte maandagavond 19:00 uur strengere corona-maatregelen af over Nederland, wellicht zelfs een lockdown waarbij alleen essentiële winkels open mogen blijven. Eind vorige week schoot het dagelijks aantal positieve tests weer richting de 10.000 en dat vindt het kabinet veel te hoog.

"Wij hebben al inkopen gedaan voor de feestdagen, en dat vlees kan je niet bewaren. Ik zou niet weten wat er dan mee moeten doen", vervolgt Sandra tegenover mediapartner NH Nieuws. En ze zal zeker niet de enige winkelier zijn, want de feestdagen zijn altijd goede business.

 

Een van de bezoekers liet weten zich niet echt zorgen te maken, maar toch uit voorzorg een voorraadje te halen. "Ik ga zo even naar de drogist en extra inslaan, voor een maand. Dat zijn bepaalde dingetjes die ik veel gebruik en in huis wil hebben. Voor de rest maak ik me niet zo druk. Als ze de niet-essentiële winkels toch niet dicht doen komt het ook wel op."

Eind oktober steeg het aantal positieve tests al eens tot boven de 10.000. Daarna zakte dat  aantal binnen anderhalve week onder de 6.000, ondanks minder strenge ingrepen. Op 1 december zakte het aantal positieve tests onder gemiddeld 5.000 per dag, maar daarna steeg het aantal snel.
Pin It
Bekeken: 1464x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/