De grote kerstboom op het Canadaplein in Alkmaar wordt weer opgetuigd, met kaasverlichting en al. Wel anders is dat er dit jaar, vanwege corona, geen activiteiten zullen plaatsvinden wanneer de lichten verderop deze week worden aangezet. Dat is vooral jammer voor kinderen uit gezinnen die het krap hebben, want ook de cadeau-inzamelingactie gaat dus niet door.

Naast dat Artiance-leerlingen vorig jaar zelfgemaakte lichtobjecten plaatsten bij de grote kerstboom, zamelde het Leger des Heils kerstcadeautjes in voor kinderen in minima-gezinnen. De presentjes konden ter plekke ingepakt en onder de boom gelegd worden. Het kerkgenootschap zorgde ervoor dat de cadeaus een goede bestemming kregen. "We vonden het niet verantwoord om allerlei mensen bij elkaar te laten komen om cadeaus te brengen", betreurt Sandra van der Bijl van Alkmaar Marketing. "Erg jammer."

En er gaat dit jaar meer niet door vanwege corona. Er is geen kerstmarkt op het Waagplein of op De Mient en de Visbanken. Wel zet ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk zo'n twintig kleinere kerstbomen in de binnenstad om nog wat extra sfeer te creëren.  De 'Warme Wintermaanden' campagne komt er ook, maar afgeslankt.
Pin It
Bekeken: 1577x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/