Wethouder Diversiteit Paul Verbruggen heeft vrijdagmiddag Alkmaar's eerste  LHBTI-vriendelijke verkeerslichten onthuld. Bijna al vanzelfsprekend gebeurde dat bij het regenboogzebrapad op de kruising van de Noorderkade en de Pettemerstraat.

"Ik was vorig jaar in Wenen en toen zag ik daar hele mooie,  lieve voetgangers oversteeklichten en toen dacht ik; waarom hebben we dat niet in Alkmaar?", zo vertelt Verbruggen aan de beperkte groep die bij de onthulling aanwezig mocht zijn. "En het is ook mooi dat we het nu doen, want zondag is het Coming Out dag."

De gemeente Alkmaar laat weten het van groot belang te vinden dat iedereen zichzelf kan zijn in Alkmaar, ongeacht geslacht of seksuele oriëntatie. Daarom zijn er in de publiekshal van het Stadskantoor inmiddels ook gender-inclusieve wc’s. Op deze manier zet het college van Alkmaar zich in om er als regenboogstad voor iedereen te zijn.
Pin It
Bekeken: 4067x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/