Een 60-jarige politieman van de eenheid Noord-Holland is maandag aangehouden vanwege een verdenking van ambtelijke corruptie en van schending van zijn geheimhoudingsplicht, computervredebreuk en het particulier gebruik van politie-informatie.

Bij de doorzoeking van zijn huis in Heiloo is beslag gelegd op administratie en verschillende gegevensdragers, zoals mobiele telefoons en computers. Ook de woning van een vermoedelijk crimineel contact in Beverwijk is doorzocht en ook daar is een 60-jarige verdachte aangehouden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een samengesteld team van mensen van de Rijksrecherche en van deLandelijke Eenheid van de politie. Dit Team Aanpak Corruptie is voortgekomen uit het onderzoek naar het berichtenverkeer van criminelen via EncroChat.

Beide verdachten zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Zwolle en voor twee weken in bewaring gesteld. In het belang van het onderzoek zijn aan hen door de officier van justitie beperkingen opgelegd en mogen zij uitsluitend contact hebben met hun advocaat. Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.
Pin It