Vrijdagavond 16 oktober speelt de virtuoze organist Dirk Out op het fraaie Van Dam orgel in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. Het belooft een mooie muzikale avond te worden, in een mooie kerk met een prachtig orgel. Vanwege de coronaregels is er een beperkt aantal plekken en zijn kaarten uitsluitend op bestelling verkrijgbaar.

Dirk Out (1949) ontving zijn eerste orgellessen in IJmuiden en behaalde in 1978 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam zijn solistendiploma.  In de jaren '80 en '90 was de organist een veelgevraagd begeleider bij radio- en televisieopnamen van de NCRV en dirigent van een aantal koren. Op het eerste César Franck concours in 1976 in de Kathedrale Basiliek in Haarlem behoorde hij tot de prijswinnaars. Tegenwoordig is hij voorzitter in de organisatie van dit driejaarlijkse concours.

Als organist is Dirk Out een veelgevraagd begeleider en solist. Hij trad op in meerdere Europese landen, Canada en de Verenigde Staten. Van 1983 tot 2010 was hij vaste organist in de Vijverwegkerk in Bloemendaal (Radio Bloemendaal). Tegenwoordig speelt hij onder andere in IJmuiden, Ermelo, Apeldoorn en Bloemendaal. Van 1991 tot en met 2011 was Out directeur van het Kunstencentrum Velsen in IJmuiden. In 2005 werd hij onderscheiden door de ‘Société Académique d’ Éducation et d’ Encouragement Couronné par l’ Académie Française Arts, Sciences et Lettres’ vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Aanvang van het concert is om 20:00 uur, de kerk opent een uur eerder. Kaarten à 12,50 zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer op koogerkerk.nl en zingenenzo.com. (foto: Henk Keizer)
Pin It