Donderdagochtend is in Ursem kaasdrager Dick Oud met kaasdragers-eer begraven en dat komt niet vaak (meer) voor. Hij werd door de kaasdragers vanaf zijn huis naar de Bavokerk in Ursem en daarna naar zijn laatste rustplaats op het kerkhof gereden. Daarvoor werd voor het eerst de ’Malle Jan’ ingezet, een kar die vroeger op de kaasmarkt werd gebruikt door oudere kaasdragers die de berrie niet meer konden dragen.

Dick Oud had binnen het Alkmaarse kaasdragersgilde  de bijnaam 'De Verre' omdat hij 'helemaal' in Ursem woonde. Tijdens zijn loopbaan als kaasdrager was hij nog regelmatig op het Waagplein te vinden en bezig met hand- en spandiensten. Later kwam hij op zijn Vittorio racefiets regelmatig zijn collega's bezoeken en reed dan gewoon de in volle gang zijnde kaasmarkt op. Hij was een fervent fietser en lid van tourclub De Vrijbuiters. Die vormden donderdag  een erehaag voor de ingang van de Sint Bavokerk. (foto's: Evert Winkelman)
Pin It
Bekeken: 4343x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/