Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Op de eerste dag, donderdag, hebben diverse Alkmaarse organisaties zich verenigd om eenzaamheid te verminderen, onder andere door het taboe hierover te doorbreken en bewustzijn te vergroten. De kersverse wethouder Robert te Beest: "Eenzaamheid speelt altijd maar is nu in deze tijden nog duidelijker en van alle leeftijden. We willen hier in Alkmaar iets aan doen, gezamenlijk!"

Eenzaamheid is van alle tijden, maar wordt tegenwoordig als een groeiend maatschappelijk probleem ervaren. In Alkmaar heeft 43 procent van de inwoners van 19 jaar en ouder in meer of mindere mate gevoelens van eenzaamheid. Voor hen is deze coalitie opgericht, die bestaat uit de gemeente, Bibliotheek Kennemerwaard, Artiance, RCO De Hoofdzaak, Humanitas, MEE & de Wering, Samen Ouder Worden, Steunpunt Eenzaamheid Alkmaar en Evean.

Gelijk met de coalitie is het Steunpunt Eenzaamheid Alkmaar officieel van start gegaan. Ambassadeurs van het steunpunt kunnen inwoners met gevoelens van eenzaamheid een steuntje in de rug geven. Ook zijn er professionals en ervaren vrijwilligers die daarbij kunnen helpen. Het steunpunt is bereikbaar via 072-5117311, de coalitie-leden via hun eigen nummers en websites. Anoniem je verhaal doen kan ook, dag en nacht via de Alkmaarse luisterlijn (072-5613614).
Pin It
Bekeken: 2215x
https://ee.itk.ac.id/data/