GGD Hollands Noorden stelt voor zeker anderhalf tot twee jaar een coronateam samen. De grootste druk lijkt er af, maar de gezondheidsdienst heeft de komende tijd nog meer dan genoeg te doen en wil ook adequaat kunnen reageren op een eventuele nieuwe corona-uitbraak. Dit meldt het NHD.

De GGZ-directeur heeft net een weekje - soort van - vrij gehad. Sinds februari was hij elke dag aan het werk, net als diverse anderen. Maar er ligt nog veel in het verschiet. Vanaf 1 juni kan iedereen die vermoedt besmet te zijn zich laten testen. Er komt een tweede corona teststraat in Zwaag en eventueel nog derde in de Noordkop. Elke locatie behoeft een team van zeker zes personen voor het testen, coördinatie en vooral tijdrovend contactonderzoek. Het dagelijks aantal positieve tests zal naar verwachting van drie naar 30 oplopen.

Daarnaast zorgen ontwikkelingen als een beleidsaanpassing of goedkeuring van een medicijn of vaccin, telkens weer voor een hoop werk. En dan zou er nog een nieuwe coronagolf kunnen komen. Gelukkig is net een landelijk corona-systeem online gegaan, dat scheelt in ieder geval veel tijd bij registratie en naslagwerk.

Al het extra werk wordt overigens zonder gemor gedaan. "Iedereen heeft in zijn contract een vinkje gezet bij ’inzetbaar bij rampen en calamiteiten'. Nou, dit is het dan", zegt communicatieadviseur Anneke van Doorn lachend tegen de NHD-verslaggever. "We zijn er de hele dag mee bezig, maar iedereen wil er ook mee bezig zijn. Dit is ons vak."
Pin It