De Witte kerk in Sint Pancras werd in 2019 te koop aangeboden wegens de krimp in de kerkgemeenschap. Marco Blom werd uiteindelijk de nieuwe eigenaar en de kerk kreeg een nieuwe, culturele en maatschappelijke bestemming.

Dat er sinds zondag toch weer maandelijks een eredienst gehouden wordt lag niet in de lijn der verwachtingen en mag dus best bijzonder heten. Grace Ministries, een jonge gemeente die in 2000 is opgericht als kerkgenootschap organiseert de erediensten die om 10:00 uur beginnen.

"We zijn een evangelische gemeente uit Alkmaar en hadden behoefte aan uitbreidingen. Op één of andere manier zijn we zijn hier naar toe geleid door God. Het is mooi voor Sint Pancras dat hier weer iets spiritueels gebeurt", vertelt Nico Smakman van Grace Ministries aan Langedijk Centraal. "We zijn in contact gekomen met Marco Blom en kunnen de kerk elke week huren waardoor er ook echt weer kerkelijk leven in het gebouw komt."
Pin It
Bekeken: 3279x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/