Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Over en weer wordt er bestuurlijk en politiek fel uitgehaald naar elkaar. De één vindt dat "Alkmaar dramt", de ander vindt dat de buurgemeenten "een fusie doordrukken bij de eigen inwoners".  De irritatie loopt zo ver op, dat de Waardse coalitiepartijen de regionale samenwerking wellicht willen heroverwegen.

Over dat laatste maken de fracties van GroenLinks in Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk zich zorgen. "Deze tegenovergestelde meningen en belangen lijken een negatieve invloed te hebben op de bestuurlijke samenwerking tussen deze gemeenten. In onze ogen een kwalijke zaak", is te lezen in een gezamenlijk verklaring.

De fractievoorzitters vinden dat binnen een democratie het niet iedereen het altijd eens hoeft te zijn met elkaar. "Maar wij maken ons zorgen. Goede samenwerking tussen verschillende gemeenten wordt steeds belangrijker," schrijven de GL-fractievoorzitters Christiaan Kwint (Heerhugowaard), Soledad van Eijk (Langedijk) en Bastiaan de Leeuw (Alkmaar). "Of het nou gaat over het aanpakken van het klimaatprobleem, het bouwen van meer betaalbare woningen of over goede Jeugdzorg; goede samenwerking is hierin onmisbaar."

Dinsdagavond besloot de Alkmaarse raad om een zienswijze in te dienen tegen de fusie. Zodra de zienswijze ingediend is, zullen de colleges van Langedijk en Heerhugowaard hier officieel op reageren.
Pin It
Bekeken: 3312x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/