[UPDATE] Omdat de kinderen op de nabijgelegen school mogelijk dingen hebben gezien, is de wijkagent Bas Wijnen daar nu aanwezig om met de kinderen te praten.

[UPDATE] Volgens de politiewoordvoerder liep de politie achter de 48-jarige vrouw aan en vermaande haar te stoppen. Plots draaide ze zich om en zag de agent dat ze een mes in haar handen had. Dit vond de agent zo bedreigend dat deze op de vrouw heeft geschoten.

[UPDATE] Het team van de Rijksrecherche komt ter plaatse om het handelen van de agent die geschoten heeft te onderzoeken. Dit is een standaard procedure bij schietincidenten waarbij politieagenten betrokken zijn.

[UPDATE] De politie kreeg woensdagochtend een melding binnen van een persoon die in de Priemstraat in Alkmaar vernielingen pleegde. Volgens een bericht op Facebook zouden meerdere ramen ingegooid zijn, autoramen vernield en bij een school op de Elgerweg zou de dader, een 48-jarige vrouw, een kind in een auto bedreigd hebben. Hierop sprong de vader uit de auto en ging de agressieveling te lijf. De politie kon de vrouw niet tot bedaren brengen en heeft haar neergeschoten. Meerdere kinderen waren getuigen van het drama. De vrouw is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

In de Priemstraat in Alkmaar heeft woensdagochtend een schietpartij plaatsgevonden. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, de politie heeft zelf ook geschoten.

Getuigen hoorden vlak na elkaar drie harde knallen, eerst dachten zij aan vuurwerk tot de politie in grote getale ter plaatse kwam.

Een woordvoerder vertelt aan mediapartner NH Nieuws dat agenten op een melding werden afgestuurd. "Wat er toen is gebeurde is nog onbekend, maar ze voelden zich genoodzaakt om op een persoon te schieten."

Er is een persoon per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In en rond de Priemstraat is zeer veel politie aanwezig. Er werden in eerste instantie ook zeer veel hulpdiensten opgeroepen, waaronder een trauma helikopter.
Pin It
Bekeken: 9446x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/