Fractieleider Victor Kloos heeft namens OPA een brief gestuurd naar de Noord-Hollandse Commissaris der Koning over het Alkmaarse college. B&W hebben volgens de partij geweigerd informatie te verstrekken met betrekking tot onderhandelingen over gemeentegrond in Overstad. Inmiddels is een officieel Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) ingediend.

OPA laat Commissaris Arthur van Dijk weten over het algemeen tevreden te zijn over de gang van zaken in de Alkmaarse politiek, maar de partij "maakt zich wel zorgen over de informatievoorziening naar raadsleden door het college". Kloos verwijst daarbij naar ogenschijnlijk tegenstrijdige updates over de verkoop van gemeentegrond tussen de Pettemerstraat en de Zijperstraat.

OPA wil weten welke potentiële kopers interesse hebben getoond, op chronologische volgorde, om "goed te kunnen beoordelen of het college de juiste keuze heeft gemaakt. Uiteraard heeft onze partij eerst zowel ambtelijke als schriftelijke vragen over dit onderwerp gesteld. Het college heeft de verzochte informatie niet verstrekt."

"Wij willen graag uw visie weten of u vindt dat het college in deze casus in strijd handelt met gemeentewet artikel 169 lid 2 en 3, waarin staat dat raadsleden recht hebben op informatie; een college behoeft de informatie niet te geven wanneer dit in strijd is met het openbaar belang", vervolgt Kloos. "Volgens ons wordt het openbaar belang niet geschaad met verstrekking van de door ons gevraagde gegevens..."

"De reden dat wij deze brief ook aan u schrijven is, dat wij door inwoners, maar ook door bestuurders van andere gemeenten zijn benaderd dat men het een heel raar construct vindt dat raadsleden in Alkmaar een WOB verzoek in moeten dienen om informatie te verkrijgen", aldus Kloos. "Men ervaart dat als ‘vreemd’, omdat raadsleden recht hebben op informatie. In Alkmaar vindt zowel het college, een zeer royale raadsmeerderheid als de griffie dit geen probleem."
Pin It
Bekeken: 2908x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/