VVD Alkmaar stelde het college van B&W vragen over de hoeveelheid inwoners in de bijstand en hoe het college van plan was dit aantal (verder) terug te dringen. Het aantal blijkt bovengemiddeld snel af te nemen, en dat er een proef gedraaid wordt met een kleine groep Alkmaarders in de bijstand om ze betaald of anders vrijwilligerswerk te laten doen. De fractie wil nog meer weten.

Op de peildatum 18 januari 2018 bleken slechts 328 van de 2.479 bijstandsontvangers, zoals wordt verlangd in het coalitieakkoord, een tegenprestatie te leveren. Er was dus ook echt actie nodig. Maar daarbij is het niet duidelijk hoeveel er binnen afzienbare tijd uitzicht hebben op een betaalde baan een hoeveel daarvan een tegenprestatie zouden kunnen leveren. VVD Alkmaar wil dat graag weten.

Daarnaast vraagt de fractie het college om een termijn vast te stellen, "waarna we gaan kijken naar een geschikte tegenprestatie" voor wie nog steeds geen baan heeft gevonden.
Pin It
Bekeken: 3254x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/