Voor het realiseren van een natuurpark met een natuurbegraafplaats tussen Daalmeer en het Geestmerambacht, vraagt het Alkmaarse college de gemeenteraad een aanwijzingsbesluit te nemen, zoals is vereist volgens de Wet op de lijkbezorging.

De natuurbegraafplaats komt op ongeveer 11 hectare in erfpacht uitgegeven grond, gelegen tussen het Dijk- en Waardpad, de Nauertogt en de N245 (rechts op de luchtfoto). Het gaat deel uitmaken van een openbaar natuurpark met bos, kruidenrijk weiland, waterpartijen en recreatieve mogelijkheden zoals een honden(uitren)eiland en wandelgebied. De grond tussen Daalmeer en het Geestmerambacht is in bezit van het Recreatieschap Geestmerambacht.

Over de ruimtelijke inpasbaarheid van het park met natuurbegraafplaats is door de raad al in november 2015 beslist. Na een verklaring van geen bedenkingen werd een omgevingsvergunning verleend voor de aanleg, waar belanghebbenden in juni 2018 tegen in beroep gingen bij de Raad van State. De Afdeling Bestuursrechtspraak hield de omgevingsvergunning echter in stand. De ruimtelijke procedure was daarmee afgerond.

Als de gemeenteraad besluit tot aanwijzing van de gronden, wordt door het college toestemming verleend voor het gebruik van de natuurbegraafplaats. Ook tegen het verwachte aanwijzingsbesluit kunnen belanghebbenden beroep doen. Zij kunnen zich richten tot gedeputeerde staten van Noord-Holland.
Pin It
Bekeken: 2742x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/