In 2014 heeft de Alkmaarse gemeenteraad de Ontwikkelingsvisie Overstad vastgesteld, met in gedachten een geleidelijke herontwikkeling naar de behoeften van ondernemers, bewoners en bezoekers. Dat leidde tot een meer stedelijke mix van wonen, werken en recreatie. Om hier sturing aan te geven is  een Aanvullend Kader Overstad opgesteld, dat de gemeenteraad donderdag in ontvangst heeft mogen nemen.

Het Aanvullend Kader Overstad gaat verder in op twee van de drie centrale ambities uit Omgevingsvisie 2040 die betrekking hebben tot Overstad: de Compacte Stad en de Kanaalzone. Het kader biedt ontwikkelprincipes en uitgangspunten onder andere qua omgevingskwaliteit, groen, duurzaamheid, en sociale, innovatieve en economische aspecten.

Meest opvallend in het Kader is de nadrukkelijke introductie van de woonfunctie aan de randen van Overstad en boven winkels. De bebouwing mag daarbij flink de hoogte in; tot 70 meter in de Kanaalzone en 45 meter daarbuiten. Dat biedt meteen meer ruimte voor groen en aanpassingen voor het veranderende klimaat. Een geclusterd bazaargebied met 'dwaallandschap' tussen de Pettemerstraat en de Zijperstraat past niet meer in het plaatje.

Wethouder Paul Verbruggen: “De woningmarkt is oververhit. We willen graag bouwen en op Overstad kunnen we bouwen. Overstad ontwikkelt zich tot een aantrekkelijke en aantrekkende mix van wonen, werken, detailhandel en recreatie in een stedelijke setting. De bebouwing wordt geïntensiveerd en gecombineerd met een duurzame, groene en leefbare openbare ruimte waar het voor mensen die er wonen en komen prettig verblijven is.”

De gemeenteraad neemt in april een besluit over het Aanvullend Kader Overstad.
Pin It
Bekeken: 3909x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/