Tijdens de Europees Kampioenschappen Powerliften Masters in Pilzen (Tsjechi√ę) veroverde de Alkmaarse Brenda van der Meulen de hoogste plek op het erepodium.

De 40-jarige Van der Meulen startte met powerliften in 1995 bij de krachtsportvereniging S.S.S. Alkmaar van haar ouders. In april behaalde ze op het WK Bankdrukken in Zuid-Afrika al een gouden medaille.

De voorbereiding op het EK masters verliep niet geheel vlekkeloos; Van der Meulen kreeg zes weken geleden te maken met een blessure aan haar meniscus, maar besloot na enkele behandelingen toch deel te nemen.

De Alkmaarse krachtpatser startte de wedstrijd met 185 kg kniebuigen en boog uiteindelijk in haar derde poging 197,5 kg. Haar doel was tijdens het bankdrukken om het Europees- en wereldrecord van 195 kg te verbreken en dat lukte. In de tweede ronde drukte ze 195,5 kg en ging hier in de derde ronde ruim overheen met 202,5 kg.

Tijdens het derde onderdeel deadliften speelde de knieblessure op en heeft Van der Meulen toch nog 182 kg van de grond getild. Dit was voldoende voor de Europese titel.

Half oktober zal Van der Meulen haar titel verdedigen in het Luxemburgse Hamm, waar dan het EK Bankdrukken zal plaatsvinden.
Pin It
Bekeken: 3390x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/