Het kan niemand ontgaan zijn: de Grote Kerk Alkmaar bestaat 500 jaar en dat wordt groots gevierd. Na de spetterende opening op 16 februari barstte het jubileumjaar los, dankzij 25 Alkmaarse organisaties. Hun inspanningen zorgden in het eerste halve jaar al voor 130.000 bezoeken aan de Grote Kerk of aan het jubileum gekoppelde projecten.

Tijdens de spectaculaire openingsshow vertelde de kerk wat het de afgelopen vijf eeuwen heeft meegemaakt. Duizenden Alkmaarders genoten van deze indrukwekkende avond, gepresenteerd door zangeres Giovanca.

Een letterlijk hoogtepunt tijdens het jubileumjaar is Klim naar de Hemel. Het afgelopen half jaar genoten duizenden mensen al van het overweldigende uitzicht. En er gebeurde van alles: er werd muziek gemaakt, yogales gegeven, een huwelijk voltrokken en een aanzoek gedaan. Klim naar de Hemel is nog te bezoeken tot 1 augustus.

Ook het imposante Laurentius-altaarstuk van Maarten van Heemskerck trok veel bekijks, nu het tijdelijk terug is op zijn oude plek in de Grote Kerk. Museumkaarthouders kunnen het kunstwerk gratis bezichtigen totdat het begin oktober weer teruggaat naar Zweden.

Ook de rest van het jaar barst van jubileumactiviteiten. Zo worden er bijzondere tentoonstellingen georganiseerd door onder andere het Grafisch Atelier Alkmaar, AIA (De Kerken van Morgen), Rick Akkerman (De Wereld op je Bord) en de Kunstuitleen Alkmaar (Bede-Vaart). Griezelen kan tijdens de film ‘Nosferatu’ (aangeboden door Filmhuis Alkmaar), waarbij live orgelmuziek te horen zal zijn. TAQA Theater De Vest maakt een spannende, muzikale familievoorstelling Het Mysterie van Alkmaar: wie kraakt de code en redt daarmee de stad? Superstar Theaterproducties sluit het feestjaar af met Scrooge, de kerstmusical.

Kijk voor het volledige programma op grotekerkalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2889x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/