Vrijdag 15 juni komt bij Uitgeverij Matrijs het nieuwe boek 'Alkmaar Orgelstad - Orgels in Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp' uit. Het boek wordt gepresenteerd en aangeboden aan cultuurwethouder, tijdens een bijeenkomst in de Kapelkerk. Het Müllerorgel van de Kapelkerk zal natuurlijk bespeeld worden, en wel door Frans van Wijk.

Alkmaar is al eeuwenlang een echte orgelstad. De Grote Kerk herbergt onder meer het oudste bespeelbare orgel van Nederland, in 1511 gemaakt door Jan van Covelens. Alkmaar Orgelstad, ontstaan uit een samenwerking van Matrijs met Stichting Vrienden van het Orgel, Alkmaar en de Stichting Alkmaarse Historische Publicaties, beschrijft de unieke verhalen over dit orgel en al het andere orgelerfgoed in de gemeente.

Voor de stad Alkmaar was het aanschaffen van een orgel al vroeg een vanzelfsprekendheid. In de omringende dorpen duurde dat veel langer. Maar het enthousiasme dat daar ontstond heeft uiteindelijk geleid tot een bijzonder orgelerfgoed van in totaal 32 orgels.

Elk orgel heeft zijn eigen, unieke verhaal. De ‘orgelportretten’ illustreren wie de mensen zijn die de orgels hebben gebouwd en  sindsdien hebben gekoesterd. Hun liefde en aandacht maakt dat de Alkmaarse orgels nog bekeken en beluisterd kunnen worden.

De presentatie van het boek Alkmaar Orgelstad begint om 20:00 uur. Het adres van de Kapelkerk is Laat 80.
Pin It
Bekeken: 2257x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/