Op zondag 17 juni trekken IVN-gidsen erop uit met een 'kor' langs de Bergense kust en doen de meest bijzondere ontdekkingen.

De gidsen trekken met deelnemers aan de excursie een 'kor' ofwel sleepnet door het water en legen daarna de inhoud in een grote bak. Daarna vertelt de deskundige gids over de vondst.

Elke vangst is weer anders en kan variëren van wieren tot de prachtigste anemonen en zeedieren zoals de pieterman, platvissen, haringen, sprotjes, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften en zeepissebedden.

Een leerzame ochtend voor jong en oud en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Aanmelden voor de excursie is niet nodig. Er wordt om 10:00 uur gestart vanuit het IVN-gebouw Parnassia in Bergen aan Zee. Meedoen kost 2,50 euro per volwassene en voor kinderen is het gratis. Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken tegen een geringe vergoeding en het bekijken van de vele interessante zaken in Parnassia.

Parnassia is te bereiken vanaf Bergen de eerste rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerste links en de bordjes Parnassia volgen. Let op: het is betaald parkeren. Bel voor meer informatie: 06 57880486 of kijk op ivn.nl/nkl. (Foto: aangeleverd)
Pin It
Bekeken: 2183x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/