Tijdens de opnames overhandigde René Froger een cheque van 182.538,99 euro aan burgemeester Bruinooge. Het bedrag is bestemd voor onderzoek naar kanker. De opnames van de cheque-uitreiking in de Grote Kerk zijn dinsdag tijdens het programma 'Nederland staat op tegen kanker' niet uitgezonden.

Dinsdag werd op het Alkmaarse Waagplein 'Nederland staat op tegen kanker' opgenomen. De organisatie heeft tijdens tv-opnames 15.103 donateurs weten te werven voor het kankerbestrijdingsfonds KWF.

Zo'n 900 hardlopers trotseerden dinsdagavond de tropische regenbuien om tijdens het tv-programma 5 kilometer door Alkmaar te lopen om geld te verzamelen. De 10 kilometer werd vanwege het weer afgelast. De saamhorigheid onder de hardlopers was groot en elke deelnemer had een persoonlijke reden om de eindstreep te halen.

Zo ook team Dagmar. Vrienden van de Alkmaarse Dagmar Altena vormden speciaal voor het KWF-programma een hardloopteam om Dagmar te helpen in haar strijd tegen kanker.

Team Dagmar liep met 26 ervaren en onervaren lopers het parcours van 5 kilometer door Alkmaar. Het team haalde maar liefst 8.336,55 euro op voor het kankerfonds. Dagmar stond bij de finish om haar team binnen te halen. Meerdere BN'ers liepen de 5 kilometer, waaronder René Froger met zijn team.

Er liepen meer Alkmaarders mee, zoals in Stein United. Dit team haalde het grootste teambedrag binnen: 9.113 euro. Ook Alkmaarse organisaties zoals de iPABO en Gemeente Alkmaar zamelden geld in voor het KWF.

Tijdens de opnames traden diverse artiesten op zoals Maan, Caro Emerald, Romy Monteiro en Gerard Joling. Naast de vele artiesten die meewerkte aan het programma transformeerden Arjan Robbe, Anita Witzier en Peter R. de Vries zich tot levende standbeelden. Zij stonden anderhalf uur stil in de stromende regen. (foto: Elja Dekker/KWF)
Pin It
Bekeken: 2768x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/