Ook deze zomer zijn in de Grote Kerk Alkmaar weer kaasmarktconcerten te beluisteren. Van 4 mei tot en met vrijdag 24 augustus wordt elke vrijdag door een andere Nederlandse of Europese organist gespeeld op het beroemde Schnitgerorgel. De serie is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk.

Het spits wordt vrijdag 4 mei afgebeten door de in 1995 geboren Víctor Manuel Baena de la Torre. De jonge Spanjaard begon toen hij 12 jaar was met gitaar en piano aan het Conservatorium van Madrid. Later raakte hij geïnteresseerd in oude muziek, vooral voor orgel en klavecimbel, dus besloot hij orgel te gaan studeren en masterclasses te volgen voor orgel en klavecimbel, onder gerenommeerde musici.

Sinds 2015 vormt Víctor een duo met violiste Lisette Carlebur. Normaal als organist, maar soms ook als pianist. Tegenwoordig studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga.

De kaasmarktconcerten beginnen om 12:00 uur en 13:00 uur en duren ongeveer een half uur. Toegang is gratis. Meer op grotekerk-alkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 2712x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/