Het zou, zoals het er na de vorige wedstrijd uitzag, voor zowel de DAW-dames als die van MNC Dordrecht 2, een waterpolowedstrijd worden van erop of eronder. Een mogelijke escape was de degradatie van DONK 3 uit Dordrecht. Maar door onrechtmatig een speelster in te brengen, kreeg Dordrecht drie punten in mindering en was meteen al duidelijk dat de Alkmaarse ploeg in de 2e Bondsklasse B zou blijven.

DAW kon dus met een gerust hart de wedstrijd aanvangen. Het ging wat te rustig en de Alkmaarse ploeg lieten zich lang niet van de sterkste kant zien. Na het eerste kwart stond het 0-3. Daarna scoorden Linda Schenk en Cynthia Kleppe op verrassende wijze in het tweede kwart voor een ruststand van 2-5.

Het tij keerde en DAW herpakte zich. De Alkmaarders benutten alle afgedwongen overtalsituaties en tevens werd een fraaie aanval afgerond door Romee Heister. Met nog een tweetal schoten op paal en lat van Saskia Kansen waren de dames dicht bij een goed resultaat. De eindstand werd 7-8 voor Dordrecht.

Door het verlies zakte DAW Da1 naar de tiende plek van de elf, maar dat deerde niet echt. De dames komen volgend jaar evengoed weer uit in de 2e Bondsklasse A. (foto: aangeleverd)
Bekeken: 2574x