Zaterdagavond speelden de DAW-heren de laatste waterpolowedstrijd van het seizoen tegen ENC uit Arnhem. Hoewel de wedstrijd nergens meer om ging - ENC was al kampioen van de 3e Bondsklasse B en DAW stond in de middenmoot - werd fanatiek gespeeld. Tot het laatste kwart ging de strijd gelijk op, maar toen hadden de gasten meer over en liepen uit naar 11-15.

DAW speelde met drie jeugdspelers die waarschijnlijk volgend seizoen tot de vaste groep behoren: Daan de Jong, Sven Brouwer en Joep Liefting. Het Alkmaarse team startte gemotiveerd, maar kwam halverwege de eerste periode 1-3 toch met achter. Daarna knokte DAW zich echter terug en kwam zelfs vlak voor rust nog op 4-3.

Tijdens het tweede kwart ging bleef de stand in evenwicht. Twee keer kwam DAW op achterstand maar scoorde daarna weer gelijkmakers. Pas door een goal 10 seconden voor het rustsignaal liep ENC met 7-9 twee doelpunten uit.

De Alkmaarders gaven echter nog steeds niet op. Twee doelpunten van Daan Happe trokken de stand weer gelijk en Maurits de Bruijn en Dennis Oudhoff, beide goed voor vier goals, scoorden de 10-10 en 11-11 nadat ENC tussentijds de leiding weer had gepakt.

Het beloofde een spannende slotperiode te worden, maar deze kwam er niet. De koek leek op voor de Alkmaarders, waar de kampioen nog wel wat over had. ENC liep uit naar 11-15 voordat afgefloten werd.

De eindstand doet geen recht aan het spelbeeld van het grootste deel van de wedstrijd, maar toch gaat DAW met een redelijk goed gevoel de zomer in.
Bekeken: 2137x