Een lang gekoesterde wens van het Poldermuseum is uitgekomen. Aan de Huygendijk in Heerhugowaard is afgelopen vrijdag een aanlegsteiger voor sloepen en bootjes geplaatst.

De aanleg van de steiger is onderdeel van een plan van Provincie Noord-Holland en gemeenten, om het toerisme en waterrecreatie in onze provincie te bevorderen. In de provincie zijn meerdere sloepensteigers aangelegd bij verschillende toeristische trekpleisters in de regio.

Medio juni is het Poldermuseum klaar met de verbouwing en zal het de steiger voornamelijk gebruiken voor de 'huwelijksbootjes' en boottoeristen. Het Poldermuseum dient ook als trouwlocatie en bruidsparen kunnen hier per boot aanmeren. De exploitatie van de steiger en de horeca zal de Alkmaarse bootverhuurder Kraakman op zich nemen.

Gemeente Heerhugowaard is bezig om het sloepennetwerk verder uit te breiden en een vaarverbinding van station Heerhugowaard naar het Museum de Broekerveiling in Langedijk te realiseren. Het sloepennetwerk moet uiteindelijk Amsterdam verbinden met Den Helder.
Pin It
Bekeken: 3954x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/