Donderdagochtend is het sloepennetwerk Laag Holland officieel geopend door wethouders Nagengast (Alkmaar) en Dickhoff (Heerhugowaard) en gedeputeerde Tekin van Provincie Noord-Holland. Hiermee willen de Provincie en gemeenten een impuls geven aan het toerisme en waterrecreatie in Noord-Holland.

Met behulp van de Provincie hebben gemeenten meerdere sloepensteigers aangelegd. Door het aanleggen van steigers bij toeristische trekpleisters zoals de Museummolen en het Museumgemaal Wilhelmina in Schermerhorn, het Poldermuseum in Heerhugowaard en dorpen zoals De Rijp hopen de Provincie en gemeenten dat meer toeristen de polder intrekken. Zo wordt het aantrekkelijk gemaakt om dagtripjes vanuit regio Alkmaar per rondvaart, kano of sloepjes te organiseren. Ook bij winterse vrieskou kunnen deze routes  gebruikt worden voor schaatstochten.

Gedeputeerde Tekin kwam vanmorgen naar het regenachtige Schermerhorn om de belangrijkheid van de Noord-Hollandse wateren aan te stippen: "We hebben het waternetwerk van Noord-Holland hoog op de agenda staan. Niet alleen vanwege de problematiek rondom de bodemdaling, maar ook vanwege de natuur en de agrarische landbouw, want zonder deze hebben we voor het toerisme geen goed verhaal. De druk van het toerisme op Amsterdam is bijzonder groot en deze willen we meer spreiden. Dat kan onder meer door het sloepennetwerk voor de toeristen aantrekkelijk te maken."

Het netwerk wordt nog verder uitgebreid. Zo is wethouder Dickhoff bezig om een sloepenvaarroute van station Heerhugowaard naar het Museum Broekerveiling in Langedijk te realiseren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het hele sloepennetwerk van Amsterdam tot aan Den Helder loopt. Het sloepennetwerk Noord-Holland-Noord zal aankomende zomer officieel geopend worden. Op de website van sloepennetwerk.nl kunnen de vaarroutes bekeken en gepland worden.
Pin It
Bekeken: 2929x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/