Het politiebureau op het Mallegatsplein werd 23 januari gesloten voor een grondige verbouwing. De bewoners van Alkmaar, maar ook de politiemensen hebben hier last van gehad, maar de agenten zijn erg blij met hun gemoderniseerde werkplek.

Het politiebureau is drastisch veranderd en de functie is ook uitgebreider geworden. Het is de uitvalsbasis voor 180 agenten van Politie Alkmaar-Duinstreek, maar ook voor de districtsrecherche, een deel van de zedenrechercheurs, de arrestanten en het team van Arrestantenzorg, politiemedewerkers van Digitaal Platform en van Informatie Organisatie.

Er zijn geen vaste werkplekken meer. De inrichting oogt ruim, licht en modern. Door het hele pand hangen levensgrote fotoprints van het politiewerk en bekende plekken uit de regio. Opvallend detail zijn de fotoprints op de celdeuren van het cellencomplex.

Ook de publieksbalie heeft een metamorfose ondergaan. Er zijn meerdere spreekkamers en de zedenrechercheurs beschikken over een kindvriendelijke kamer, waar kinderen en slachtoffers van seksueel geweld zich op hun gemak kunnen voelen.

Ook al hebben de agenten een gloednieuw bureau, toch blijven ze vooral op straat aan het werk, dag en nacht. Wie aangifte wil doen kan het beste hiervoor een afspraak maken. De actuele openingstijden zijn dagelijks van 09:00 tot 18:00 uur en donderdag tot 21:00 uur. 

Pin It
Bekeken: 4820x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/